Wat is zumba?

Zumba is een dansprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axésamba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.

De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben

Een van de leukste manier om in shape te komen is Zumba Fitness. Met een les van 1 uur verbrand je tussen de 500 en 1000 kcal. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van de intensiviteit van de nummers en van je eigen inzet. Je gaat met een voldaan gevoel naar huis! Je hoeft geen moeilijke pasjes te onthouden of super ritmisch te zijn. Zumba is voor iedereen en je kan meteen deelnemen! 

Zumba is gericht op:
– Vetverbranding
– Fit worden en blijven
– Verbeterde lichaamshouding
– Ontspanning
– Coördinatie
– Plezier hebben

Je kunt om te proberen, altijd een GRATIS proefles volgen!

Hoe is zumba ontstaat?

Zumba is ontstaan toen de bedenker Beto Perez zijn cassettebandjes was vergeten voor zijn aerobics les. Hij heeft toen muziek uit zijn auto gepakt wat allemaal Latijns Amerikaanse muziek was. De les was een groot succes dat hij besloot om er een vaste les van te maken. Uiteindelijk is het ontwikkeld tot een heel fitnessprogramma wat in ruim zeventig landen gegeven wordt.


Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported-licentie.